logo
 

Robert Kubica weigerde F1-test

13 november 2014 — De Pool Robert Kubica is de Formule 1 nog niet vergeten. Toch sloeg Kubica vorig jaar een test in een Formule 1 bolide af.

image
Robert Kubica, die tegenwoordig actief is in rally’s, kreeg vorig jaar een aanbieding om een test af te werken in een Formule 1 wagen. Kubica ging niet in op dit aanbod. Dit om zichzelf in bescherming te nemen. “Ik ben ervan overtuigd dat ik de test zou hebben kunnen afleggen,” zegt Kubica. “Maar ik deed de test niet, om mezelf te beschermen. Wat als ik de test leuk had gevonden? Wat zou er daarna zijn gebeurd? Door mijn beperking was de volgende stap, na de test, niet meer mogelijk.”

Robert Kubica heeft er zich dus bij neergelegd dat de kans erg klein is dat hij ooit nog op de grid zal staan van een Formule 1 wedstrijd. Voor Kubica is de cockpit van een Formule 1 wagen immers te klein: “Ik rijdt momenteel in rallywagens en toerwagens. Ik kan in deze wagens rijden omdat ik mijn schouders kan draaien. In een cockpit van een Formule 1 wagen is dat niet het geval. Deze is te klein.” De Pool geeft toe dat hij op circuits als Singapore of Monaco niet uit de voeten zou kunnen.

De voormalige BMW-rijder denkt dan ook dat het bij een simulatortest, die hij vorig jaar bij Mercedes deed, zal blijven. Kubica, die als eerste Pool een GP won, had een mooie toekomst voor zich in de Formule 1. Hij werd zelfs gerelateerd met Ferrari. Maar dat zijn carrière plots ten einde was, ligt nog altijd moeilijk bij Kubica: “Ik vind het moeilijk om naar een race te kijken. Dat moet ik eerlijk toegeven. Ik zou enkele races kunnen bezoeken en met oude bekenden spreken, maar dit kan ik niet. Het doet met te veel denken aan hoe het was.”

Kubica vertelt dat het niet makkelijk was om de Formule 1 van de ene op de andere dag achter zich te moeten laten. Na zijn ongeval was hij vooral bezig met zijn herstel. Maar nu zijn herstel achter de rug is, beseft Kubica wat hij mist. “Als ik Lewis en Nico op de televisie zie strijden om de wereldtitel, mis ik het erg om tegen hen te racen. Ik heb het daar moeilijk mee.”

Toch blijft de Pool de moed erin houden: “Je moet niet te veel denken aan de herinneringen die je hebt, maar je moet vooruit kijken. Ik kan leven met het feit dat ik nooit meer Formule 1 zal rijden, ook al wou ik dat dit anders was. Maar je moet voort in het leven en je moet dat doen met de dingen die je hebt.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België