logo
 

Robert Kubica wint in Griekenland

03 juni 2013 — Robert Kubica wist afgelopen weekend de categorie WRC 2 te winnen in Griekenland.

De Pool behaalde zijn eerste overwinning in het wereldkampioenschap met zijn Citroën DS3 RRC, met anderhalve minuut voorsprong op zijn dichtste achtervolger, de Oekraïner Yurij Protasov in een Ford Fiesta RRC. Kubica werkt momenteel hard aan een terugkeer op het hoogste niveau, en doet dat niet onaardig.

De voormalige rijder van onder BMW Sauber en Lotus Renault leidde de wedstrijd in Griekenland van start tot finish. Toen zijn voorsprong op een bepaald punt twee minuten bedroeg, schroefde Kubica zijn tempo wat omlaag, om zo de overwinning veilig te stellen.

“Eindelijk!” reageerde de Pool opgelucht, “Na een periode van ontgoocheling door crashes en mechanische pech is dit voor mij een hoogdag. Het belangrijkste voor mij is dat ik hier heel wat heb bijgeleerd. Dit is iets compleet anders dan wat ik de voorbije twintig jaar gewoon was.”

“Het is al een overwinning op zich om hier te komen rijden, en de wagen goed te besturen zonder schade te veroorzaken. Om dan nog echt te winnen maakt het des te beter. Maar ik ben er nog lang niet. Ik moet nog veel leren, en de volgende rally’s zullen mij daar enorm bij helpen. Ik heb nog heel wat werk om het gewenste niveau te behalen.” vertelde Kubica.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België