Roborace wil een ‘F1-demo’ geven

26 december 2018 — Volgens voormalig F1-piloot Lucas di Grassi heeft het zogenaamde 'Roborace' heel wat potentieel. Roborace zou dan ook graag een demo geven tijdens een F1-raceweekend.


Lucas di Grassi reed in 2010 voor het Virgin Racing F1 team en won het Formule E-kampioenschap in het seizoen 2016/2017. Tegenwoordig is hij echter CEO van Roborace waarbij bolides zonder piloot volledig zelfstandig rijden en dat op basis van artificiële intelligentie.

De nieuwe raceklasse komt momenteel vooral in actie tijdens raceweekends van de Formule E maar zou graag ook haar kunnen tonen tijdens raceweekends van andere raceklassen. Daarbij staat vooral de Formule 1 hoog op het verlanglijstje.

“Niet alles draait rond de Formule E-events,” aldus Lucas di Grassi tegenover ‘Autosport’. “Sommige races zullen met de Formule E plaatsvinden, andere volledig zelfstandig.”

“Er zijn echter geen beperkingen om samen te werken met andere raceklassen. Indien de Formule 1 samen met ons wil tonen waartoe artificiële intelligentie in staat is dan kunnen we dat doen.”

Lucas di Grassi denkt zelfs veel verder dan puur demo’s geven. Volgens hem zou zelfs een hybride-kampioenschap tot de mogelijkheden behoren.

“Ook het WEC moet mogelijk zijn. We kunnen in de toekomst zelfs een raceklasse creëren waarin er vierentwintig uur wordt geracet en waarbij er afgewisseld wordt tussen een echte rijder en artificiële intelligentie,” aldus di Grassi.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België