Rode vlag weerhoudt Hamilton van vijftigste pole

26 september 2015 — Voor de derde keer dit seizoen start Lewis Hamilton niet vanop pole. De Brit werd naar eigen zeggen gehinderd door de rode vlag door de crash van Daniil Kvyat. De huidige wereldkampioen was er immers van overtuigd dat zijn tweede ronde een goede ronde was.

image
De eerste ronde van Lewis Hamilton tijdens het laatste deel van de kwalificatie was allesbehalve perfect. Hij blokkeerde zijn wielen in de hairpin en ook in de laatste bocht maakte hij een fout. Alles dan maar op de laatste ronde, maar de crash van Kvyat in dezelfde hairpin zorgde ervoor dat Hamilton niet kon verbeteren. Dit toont nog maar eens aan dat het belangrijk is een geode eerste ronde te rijden.

Hamilton is ervan overtuigd dat zijn laatste ronde beter was. “Het maakt niet veel uit wat ik in de laatste ronde kon doen. De tweede ronde zag er wel goed uit. In mijn eerste ronde verloor ik volgens mij tijd in de elfde en laatste bocht. Nico gaat snel dit weekend, ook al was mijn laatste ronde ook goed.” Er zat dus meer in voor Hamilton. Zo grijpt Hamilton ook in Japan naast zijn vijftigste polepositie in zijn carrière, nadat Vettel in Singapore de polepositie veroverde.

Daarnaast is Hamilton opgelucht dat alles in orde is met Daniil Kvyat. “Ik ben blij dat Kvyat veilig is.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België