ROKiT moet Williams nog 11 miljoen euro sponsorgeld

31 mei 2020 — Het kwam als een grote verrassing, de aankondiging dat Williams met onmiddellijke ingang de samenwerking met hoofdsponsor stopzette. Nu blijkt waarom dit gebeurde ...

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing) op

Williams liet onmiddellijk weten dat het al haar contractuele verplichtingen was nagekomen maar dat het de samenwerking met ROKiT stopzetten. Dat een F1-team zelf een sponsorcontract verscheurd is opmerkelijk maar Williams had daarvoor een gegronde reden.

Met het oog op het begin van het nieuwe F1-seizoen 2020 zou het immers onverantwoord zijn om met de nieuwe ROKiT-livery op de Williams F1-bolide te rijden terwijl uitgerekend ROKiT de renstal volgens de officiële F1-website nog zo’n 10 miljoen Britse pond, omgerekend zo’n 11 miljoen euro, moet betalen.

Het betreft hierbij sponsorgelden voor het voorbije jaar 2019, dit terwijl er ook voor 2020 sprake is van achterstallige betalingen. Het is dan ook raden naar het volledige bedrag dat ROKiT nog aan Williams moet betalen.

De breuk met ROKiT komt er geheel onverwacht want tijdens de zomer van vorig jaar verlengde Williams de overeenkomst met ROKiT nog tot en met 2023. De onderlinge relatie tussen beide partijen vertroebelde duidelijk snel hierna, mogelijks door de aanblijvende teleurstellende resultaten van Williams.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing) op

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België