Romain Grosjean: “Drie keer geprobeerd om uit de vlammen te ontsnappen”

02 december 2020 — Grosjean stond voor de eerste keer sinds hij op zondag tijdens de GP van Bahrein aan de dood ontsnapte een interview toe.

De beelden van zondag staan nog op ieders netvlies gebrand. Romain Grosjean die door de vangrails knalde met zijn Haas die prompt in een vuurbal veranderde. Gelukkig zagen we hem nadien als een soort superheld uit de vlammenzee komen.

De Fransman zat ongeveer achtentwintig seconden in de vlammen en er gingen naar eigen zeggen verschillende dingen door hem heen. Hij dacht aan het ongeval van Niki Lauda en ook aan zijn kinderen.

“Ik zag dat het vizier van mijn helm helemaal oranje was en dat er vlammen om me heen waren,” aldus Grosjean tegenover de Franse zender TF1. “Ik dacht aan het ongeval van Niki Lauda. Ik wilde zo niet eindigen, ik moest er uit voor mijn kinderen.”

Hij vertelde ook dat de crash met niets te vergelijken valt, zelfs niet met ongevallen uit Hollywood-films. “Zoiets bestaat zelfs in Hollywood niet, ik heb nog nooit in mijn leven zo’n crash gezien.”

“Ik bleef achtentwintig seconden in de vlammen, maar het leek veel langer omdat ik drie keer probeerde om uit de auto te klimmen. Na deze crash ben ik blij dat ik nog leef.”

“Om uit de auto te klauteren slaagde ik erin om mijn veiligheidsgordels los te maken. Het stuur was niet meer in de auto, waarschijnlijk is dat weggevlogen bij de impact.”

Niet alleen het stuur ging verloren bij de impact tegen de vangrail maar Grosjean verloor ook een schoen. “Uiteindelijk waren mijn handen verbrand en heb ik een zware verstuiking, ik dacht dat mijn voet gebroken was.”

Sinds het ongeval heeft Grosjean al verschillende filmpjes en foto’s gepost op de sociale media maar hij gaf al grappend mee dat het niet makkelijk is om te typen op een smartphone met zulke ingepakte handen.

Voor de GP van Sakhir komend weekend zal hij verstek geven maar de week nadien hoopt hij in Abu Dhabi opnieuw van de partij te zijn.

“Ik was meer bang voor mijn familie, in de eerste plaats mijn kinderen maar ook mijn ouders. Ik was niet bang voor mezelf. Ik heb de dood in de ogen gekeken, er was geen andere optie dan me zo vlug mogelijk uit de voeten te maken.”

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België