“Romain Grosjean had een F1-racewinnaar moeten zijn”

05 november 2020 — Volgens Eric Boullier, de voormalige teambaas van Lotus en Renault, heeft Romain Grosjean alles in zich om F1-races te winnen maar is dat door omstandigheden nog niet gebeurd.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

Grosjean zal eind dit seizoen het Haas F1 team verlaten en de kans lijkt klein dat we de Fransman volgend jaar nog in de Formule 1 zullen zien. Het ziet er dus niet naar uit dat Grosjean ooit nog een F1-race zal winnen, al beschikt Grosjean volgens zijn voormalig teambaas Eric Boullier wel over de capaciteiten om dat te doen.

“Hij was goed genoeg en hoort eigenlijk een racewinnaar te zijn,” aldus Boullier tijdens de laatste ‘Formula 1 Beyond The Grid podcast’. “Hij behaalde voldoende podiumplaatsen om te bewijzen dat hij het potentieel heeft om te winnen.”

“Ik denk dat Romain de capaciteiten heeft om te winnen. Hij heeft kampioenschappen gewonnen in alle categorieën waarin hij voor de F1 racete. Hij kan het dus.”

Volgens Boullier zijn er echter verschillende redenen waardoor Grosjean niet zijn allereerste F1-overwinning behaald heeft. Boullier blikt daarbij ook terug op de periode dat Grosjean bij Lotus teamgenoot was van Kimi Raikkonen.

“Maar de Formule 1 is iets gecompliceerder omdat je met de druk moet om kunnen gaan en omdat je de mensen rond je moet zien te verzamelen. Je moet ook in het juiste team zitten met de juiste motor en op het juiste moment,” aldus Boullier.

“Als je naar 2012 en 2013 kijkt dan was Kimi bijzonder goed en slaagde hij erin om het te doen werken in het team, hij presteerde beter, had meer podiumplaatsen en behaalde twee overwinningen.”

“Kimi zijn ‘racecraft’ is gewoonweg ongelooflijk. Hij heeft het talent om tijdens een race alles te controleren.”

“Romain was toen als teamgenoot van Kimi nog erg jong, het is iets waarmee je ook rekening dient te houden. Ik denk dat Romain meer alles onder controle moet zien te krijgen.”

“Wanneer je een rijder bent die wereldkampioen kan worden dan moet alles op zijn plaats vallen. Hij heeft echter de snelheid maar kon dat toen niet tonen omdat het misschien iets te vroeg was.”

“Vervolgens ging Grosjean naar het Haas F1 team waar hij niet de middelen had om op het podium te finishen. Hij heeft echter ook daar enkele schitterende races gereden en behaalde zeer veel punten met hen.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België