Romain Grosjean: “Ik had in 2013 op de Nürburgring mijn eerste F1-race moeten winnen”

06 oktober 2020 — Komend weekend keert de Formule 1 voor het eerst sinds 2013 terug naar de Nürburgring. Het was het jaar waarin Romain Grosjean naar eigen zeggen zijn eerste F1-race op de Nürburgring had moeten winnen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

Zeven jaar, zo lang is het al geleden dat er nog eens een F1-race op de Nürburgring werd verreden maar komend weekend is het opnieuw zover want dan vindt de GP van de Eifel plaats. Veel rijders houden goede herinneringen over aan de Nürburgring, zo ook Romain Grosjean.

Tijdens de laatste F1-race op de Nürburgring in 2013 finishte Grosjean, die toen samen met Kimi Raikkonen voor het Lotus F1 team reed, op het podium. Een zeer mooi resultaat en iets waarvan Grosjean vandaag alleen maar kan dromen maar het had volgens de Franse Haas F1-piloot beter gekund.

“Ik was toen zeer blij met mijn raceweekend, maar ik had de race eigenlijk moeten winnen,” blikt Grosjean terug.

En dat had inderdaad wel eens het geval kunnen zijn want Grosjean kende van op de vijfde plaats op de grid een sterke start om vervolgens in de negende ronde de leiding in de race te veroveren. Een safety car besliste er toen echter anders over.

“Het was redelijk duidelijk dat ik de race zou gaan winnen, tot de safety car op de baan kwam. Ja, een podiumplaats is altijd geweldig maar de overwinning missen was een serieuze teleurstelling. Ik had echt een zeer grote voorsprong,” aldus Grosjean.

” ik koester geen wrok ofzo, het was een goede race op een geweldig circuit en een podium in de Formule 1 is altijd erg mooi.”

Door de safety car slaagde Sebastian Vettel in zijn Red Bull F1-bolide erin om de race te winnen voor het Lotus-duo Raikkonen en Grosjean.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België