Romain Grosjean krijgt gridpenalty voor GP van Monaco

13 mei 2018 — Romain Grosjean heeft na afloop van de Spaanse GP een gridpenalty van drie plaatsen gekregen voor de volgende race in Monaco.


Grosjean kreeg de gridpenalty voor de serieuze crash die er plaatsvond tijdens het begin van de GP van Spanje. Grosjean spinde dwars over de buitenkant van de baan maar kwam vervolgens opnieuw te midden van een grote witte rookwolk terug te midden van de baan terecht.

Een groot deel van het rijdersveld kon op miraculeuze wijze de Fransman ontwijken maar Nico Hulkenberg en Pierre Gasly werden getorpedeed door Grosjean. Drie wagens meteen eruit dus en Romain Grosjean krijgt nu voor de zware crash de rekening gepresenteerd met een gridpenalty van drie plaatsen.

“De rijder zei tegen de stewards dat hij de beslissing nam om de baan over te steken omdat dit volgens hem de beste optie was om de andere wagens te proberen ontwijken,” luidde het in een mededeling van de stewards. “De stewards vinden echter, ook al is het speculeren wat er zou gebeurd zijn indien hij voor een andere optie had gekozen, dat de aanrijding plaatsvond doordat hij de baan overstak terwijl er een heel pakket met wagens nog moest passeren.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België