logo
 

Romain Grosjean ontsnapt nipt aan een raceban

22 oktober 2018 — Het heeft niet veel gescheeld of Romain Grosjean had de GP van Mexico aan de kant moeten uitzitten. De Fransman flirt immers met een eventuele raceban.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Romain Grosjean (@grosjeanromain) op

Romain Grosjean heeft na afloop van de GP van de USA een gridpenalty van drie plaatsen voor de GP van Mexico gekregen. Grosjean kreeg de gridpenalty voor zijn aanrijding met Charles Leclerc.

Grosjean flirtte echter ook met een eventuele raceban. Hij had immers al negen strafpunten op zijn licentie en naast de gridpenalty kreeg hij ook nog een strafpunt voor de aanrijding met Leclerc. Daardoor komt het totaal aantal strafpunten van de Haas-piloot op tien te liggen.

Wanneer een rijder over een periode van twaalf maanden twaalf strafpunten verzamelt krijgt hij een raceban. Grosjean flirt ook nu dus nog steeds met een eventuele raceban maar ontsnapte daar voorlopig dus gelukkig aan. Pas op 29 oktober, na het raceweekend in Mexico, valt een eerste strafpunt weg. Grosjean kijkt dus maar best uit wat hij in Mexico doet.

Indien Grosjean komend weekend in Mexico minstens twee strafpunten verzamelt dan zou het de tweede keer in de carrière van Grosjean zijn dat hij een raceban krijgt. Zijn allereerste raceban volgde na een gigantische startcrash tijdens de GP van België in 2012.

Grosjean moest vervolgens in Italië een race aan de kant blijven. Niemand minder dan onze landgenoot Jerome D’Ambrosio nam toen plaats in de Lotus F1-bolide van Grosjean.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België