“Romain Grosjean rijdt ook in 2017 bij Haas”

02 september 2016 — Het Britse motorsporttijdschrift Autosport meldt dat Romain Grosjean een overeenkomst zou hebben met Haas voor een contract voor volgend seizoen. De Fransman scoorde dit seizoen alle 28 punten voor het Amerikaanse team.


Haas heeft nog niemand bevestigd voor volgend jaar maar er lijkt al wel een overeenkomst met Grosjean voor minstens nog een jaar.

“Ik heb er vertrouwen in,” antwoordde de Fransman wanneer hem gevraagd werd of hij volgend jaar een zitje heeft.

“Ik dacht ook wel dat het riskant was, net als vele rijders. Maar het was ook een grote kans.” blikt Grosjean terug op zijn overstap van Lotus naar Haas. “Je moet dit altijd op lange termijn bekijken.”

“Het idee was om in de Formule 1 te komen en dan beter te doen in ons tweede jaar, en in ons derde jaar… De lat ligt dus van in het begin al hoog. De ontwikkeling van de wagen van volgend jaar is daarom ook al een tijdje gestart.”

“Er zijn nu ook veel meer mensen betrokken omdat zij zien dat we een serieus team zijn dat zijn werk goed doet en zij willen daar deel van uitmaken. En ik rij ook liever vooraan het middenveld dan achteraan het middenveld.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België