Romain Grosjean: “Terugkeer naar Renault zou een mooi verhaal zijn”

27 juni 2020 — Romain Grosjean heeft laten weten dat hij de hoop op een terugkeer naar Renault nog niet helemaal opgegeven heeft.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Romain Grosjean (@grosjeanromain) op

Er mag dan nog geen meter gereden zijn in 2020 maar op de rijdersmarkt is er wel al veel beweging geweest. Het is onder meer al bekend dat Daniel Ricciardo vanaf 2021 bij McLaren aan de slag zal gaan maar we weten nog niet wie hem zal vervangen bij Renault.

Er zijn een aantal mogelijkheden voor de Franse formatie, zo vielen de namen van Sebastian Vettel en Fernando Alonso al maar misschien moet Cyril Abiteboul het zelfs zo ver niet zoeken. Haas-rijder Romain Grosjean heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij niet weigerachtig staat tegen een terugkeer naar het team waar het voor hem allemaal begon.

“Er waren een paar verrassingen. De grootste was Sebastian en toen waren er keuzes gemaakt die ik waarschijnlijk anders zou hebben gemaakt, maar ik begrijp het en het is leuk geweest om naar te kijken,” aldus Grosjean in een Podcast van ESPN.

“Natuurlijk, Carlos die naar Ferrari ging en toen was er een goede plaats bij McLaren. Dat was een mooie gelegenheid voor Ricciardo en nu is er nog steeds een plaats bij Renault die aantrekkelijk zou kunnen zijn voor de toekomst.”

“Maar nogmaals, we hopen dat meer teams goed voor de dag zullen komen dankzij het budgetplafond. Ik denk dat, van wat we tijdens de wintertests gezien hebben, Racing Point goed bezig is . Ze zijn echt competitief en hebben goed werk verricht met Mercedes, dus er zullen een aantal goede teams zijn om in de toekomst naar te kijken.”

“De rijdersmarkt is interessant geweest, er zijn nog een paar stoeltjes over, maar ik denk dat iedereen een beetje tijd nodig heeft om alles te bekijken.”

Grosjean heeft een hele geschiedenis bij Renault en hij zou het zelf een mooi verhaal vinden moest hij kunnen terugkeren naar Enstone, waar het voor hem allemaal begon.

“Het zou een mooi verhaal zijn. Ik heb 10 jaar bij Enstone doorgebracht, en zij hebben het grootste deel van mijn carrière gefinancierd, en natuurlijk is het laatste podium van Enstone van mij!”

“Ik denk dat het leuk zou zijn om terug naar daar te gaan, maar het zou ook leuk zijn om bij Haas te blijven of een ander team te proberen. We hebben nog niet eens een wedstrijd gereden, maar we hebben het nu al over volgend jaar, wat een beetje vreemd is.”

“Maar tegelijkertijd is het midden juni en begin juli, dat is het begin van het ‘Silly Season,’ dus ik weet het niet. Ik denk dat we eerst maar eens terug gaan racen en kijken hoe de auto zich gedraagt.”

“Ik zal proberen mijn best te doen en kijken of mijn niveau nog steeds is waar ik wil zijn, en dan beginnen we te discussiëren en te praten en zien wat de mogelijkheden zijn.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België