Romain Grosjean wil deelnemen aan GP van Abu Dhabi

01 december 2020 — Volgens Haas F1-teambaas Guenther Steiner is Romain Grosjean vastberaden om deel te nemen aan de GP van Abu Dhabi over dik anderhalve week.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Romain Grosjean (@grosjeanromain)

Romain Grosjean was net als teamgenoot Kevin Magnussen bezig aan zijn laatste races in de Formule 1. Het Haas F1 team besliste immers eerder al om Grosjean en Magnussen te vervangen door twee nieuwe rijders.

Door zijn verschrikkelijke crash tijdens de GP van Bahrein zal Grosjean komend raceweekend tijdens de tweede F1-race in Bahrein vervangen worden door Pietro Fittipaldi. Grosjean is echter vastberaden om tijdens de laatste race in Abu dhabi zelf opnieuw achter het stuur van zijn F1-bolide te kruipen.

“Het doel is echt om Romain zelf te laten racen, dat wil hij,” aldus Haas F1-teambaas Guenther Steiner. “Ik sprak gisteren met hem daarover.”

“Hij wil er echt bij zijn in Abu Dhabi. Ik vertelde hem dat hij eerst beter moest worden en dat we komende zondag of maandag het er wel over zouden hebben, dat we dan kijken hoe hij zich voelt en of het haalbaar is.”

“We zullen die horde nemen wanneer ze zich aandient. We hebben momenteel nog tijd genoeg.”

“Pietro is hier, Romain is hier, we zullen hoe hij zich voelt. Ik ben dan ook niet gehaast om te beslissen wat we moeten doen of wat nodig is. Alles hangt van zijn gezondheidstoestand af.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België