Ron Dennis is duidelijk: “Vandoorne blijft bij McLaren”

27 mei 2016 — Stoffel Vandoorne maakte in Bahrein indruk bij de volledige F1-paddock. We schreven reeds dat McLaren haar best zal moeten doen om de jonge Vlaming bij het team te houden, maar nu komt Ron Dennis naar buiten met het statement aan de andere Formule 1 teams dat Vandoorne het team niet gaat verlaten.


Stoffel Vandoorne liet enkele tijd terug zelf blijken dat er interesse is van de andere Formule 1 teams, maar benadrukte wel dat het zijn doel is om volgend jaar in een McLaren te rijden. Fernando Alonso ligt onder contract tot eind 2017, maar het contract van Jenson Button bij het team uit Woking verloopt eind dit jaar.

Ron Dennis, CEO van de McLaren Group, verklaart dat er nog geen beslissing is gevallen over de rijderskeuze voor het seizoen 2017. Tegenover Autosport wist Dennis wel te vertellen dat de concurrentie niet moet hopen dat Vandoorne McLaren verlaat.

“Stoffel is erg getalenteerd, intelligent en werkt erg hard. Hij heeft erg veel potentieel en weet hoe hij moet winnen”, geeft Dennis veel complimenten aan het adres van Stoffel Vandoorne.

“Hij maakt deel uit van de toekomst van McLaren. De teams die denken dat ze hem komen overnemen van ons, vergissen zich. Wat de rijders voor 2017 betreft, daar kunnen we nog niets over communiceren. Maar je mag gerust zijn dat Stoffel niet te koop is.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België