logo
 

Ron Dennis verduidelijkt uitspraken rond ‘sabbatjaar’ Alonso

30 november 2015 — Er was het voorbije weekend veel te doen rondom een mogelijk sabbatjaar dat Alonso in 2016 zou kunnen inlassen bij McLaren. Ron Dennis wakkerde de discussie aan door een veelbesproken uitspraak te doen maar de McLaren-baas heeft nu alles proberen kaderen.


Ron Dennis had tegenover een journalist gezegd dat een sabbatjaar mogelijk was en daarmee was er een nieuw verhaal gelanceerd waarbij Alonso volgend jaar dan mogelijk toch niet in de F1-bolide van McLaren-Honda zou zitten.

De McLaren-baas en Fernando Alonso bevonden zich daardoor plots in het oog van een mediastorm. Enige verduidelijking drong zich daardoor op en die heeft Ron Dennis dan ook gegeven.

“Fernando zal volgend jaar in de wagen zitten,” zei Ron Dennis tegenover Sky Sports F1. “Hij heeft dat gisteren reeds tegen iedereen gezegd. Iemand stelde mij de vraag of het mogelijk was om een sabbatjaar te nemen en ik zei dat alles bespreekbaar en mogelijk was. Ik zei toen dat het één van de mogelijkheden was maar dezelfde journalist vergat blijkbaar dat ik op het einde ook gezegd heb dat Fernando en Jenson volgend jaar zullen racen.”

“Vervolgens wordt het verhaal dan gelanceerd terwijl ik gisteren, net als nu, duidelijk ben geweest en gezegd heb dat de twee rijders voor volgend jaar Jenson en Fernando zijn.”

Sommige Belgische media droomden er ondertussen ook al van dat onze landgenoot Stoffel Vandoorne voor 2016 alsnog een F1-racezitje bij McLaren zou bemachtigen maar die hoop mag dus opgeborgen worden.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België