Ron Dennis zoekt steun voor racezitje Kevin Magnussen in de F1

31 mei 2015 — McLaren-baas Ron Dennis hoopt dat Kevin Magnussen, momenteel test- en reserverijder bij McLaren-Honda, snel terug een racezitje in de F1 krijgt.


Magnussen debuteerde vorig jaar in de Formule 1 maar werd reeds na een jaar aan de kant geschoven voor de komst van Fernando Alonso. Magnussen maakte net als onze landgenoot Stoffel Vandoorne deel uit van het McLaren Young Driver Programma.

Vandoorne rijdt momenteel in de GP2 en doet dit op indrukwekkende wijze. Vandoorne wil dit seizoen de GP2-titel veroveren om vervolgens volgend seizoen te kunnen doorstoten naar de Formule 1. Bij McLaren-Honda liggen Alonso en Button echter onder contract en ook Magnussen zit dus nog op de wachtbank.

Volgens heel wat F1-kenners dreigt Magnussen gepasseerd te worden, zeker nu Vandoorne zo goed weet te presteren in de GP2. Maar Magnussen lijkt nu dus toch een serieus duwtje in de rug te krijgen van McLaren-baas Ron Dennis.

Ron Dennis probeerde in Denemarken immers steun te verzamelen voor Kevin Magnussen. Een rijder moet immers voldoende geruggesteund worden door zowel de fans als de bedrijven uit zijn land.

“Wanneer teams beslissen welke rijder ze zullen nemen dan wordt die beslissing niet alleen genomen op basis van talent. Het gaat dan ook over hoeveel steun die rijder geniet van bedrijven en landen,” aldus Ron Dennis. “Kevin zal met of zonder jullie steun succesvol zijn. Het is voor hem echter een grote uitdaging om te strijden tegen andere jonge piloten die wel enorm veel steun uit hun land genieten.”

Ron Dennis geeft echter ook toe dat de kans klein is dat Magnussen snel opnieuw voor McLaren zal kunnen rijden als racepiloot. De Deen zal dan ook mits de nodige steun op zoek moeten gaan naar een racezitje bij een ander team.

“Ik denk dat Kevin het vooruitzicht heeft om volgend seizoen te racen. Tegelijkertijd weet hij echter ook dat we in de ‘echte’ wereld leven,” aldus de McLaren-baas.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België