logo
 

Rosberg: “Alonso heeft geen pech maar maakt slechte carrièrekeuzes”

11 oktober 2017 — De Spaanse krant ‘AS’ heeft Nico Rosberg, die afgelopen raceweekend als F1-expert voor Sky Sports werkte, in Japan gevraagd naar zijn mening over de pech van Alonso. De Spanjaard is er na twaalf jaar nog altijd niet in geslaagd om een derde wereldtitel te bemachtigen.


Het is al van 2005 geleden dat Fernando Alonso zijn tweede wereldtitel in de wacht kon slepen terwijl hij voor Renault reed. Rosberg zegt echter dat het geen pech is, maar dat Alonso eerder slechte keuzes maakte.

“Het was geen pech. Je kan het geen pech noemen als je de verkeerde teams kiest, want dat maakt deel uit van je leven als toprijder. Je kan een uitstekende piloot zijn, maar met een slechte bolide valt niets te winnen,” aldus Rosberg.

Men vroeg dan ook of het wel de juiste keuze van Alonso zou zijn om bij McLaren te blijven voor het seizoen 2018, dit terwijl hij ook veel interesse blijkt te hebben in de Indycar en Le Mans en zelfs hints gaf naar een mogelijke overstap.

“Het is zijn enige optie. Indycar en Le Mans zijn geen Formule 1 en Formule 1 is het maximum.”

Daarnaast werd er ook nog gevraagd wat hij vindt van de samenwerking tussen McLaren en Renault en of ze eventueel een podium zouden kunnen behalen in 2018.

“Volgens mij is de combinatie van McLaren en Renault wel goed. Ze kunnen elkaar helpen om goede resultaten te boeken. Het zou wel eens kunnen dat ze volgend jaar op een podium staan,” sluit hij af.

Geschreven door Anouck Jaspers

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België