logo
 

Rosberg bedankt mecaniciens van Hamilton voor hulp bij herstelling van zijn wagen

02 juli 2016 — Nico Rosberg beperkte tijdens de kwalificatie voor de GP van Oostenrijk de schade, al was dat voor een groot deel ook te danken aan de mecaniciens van teamgenoot Lewis Hamilton.


Tijdens de derde oefensessie crashte Nico Rosberg nadat zijn ophanging het begaf toen hij in de tweede bocht over de kerbstones reed. De Duitser belandde in de vangrails en zijn wagen raakte ernstig beschadigd.

Tussen het einde van de derde oefensessie en het begin van de kwalificatie zat slechts twee uur tijd maar toch slaagden de mecaniciens van Mercedes erin om de wagen van de Duitser op tijd klaar te krijgen voor de kwalificatie.

Nico Rosberg kon niet alleen op zijn eigen mecaniciens rekenen maar ook de mecaniciens van Hamilton kwamen een handje toesteken. Rosberg bedankte hen na afloop van de kwalificatie.

“Het was ongelooflijk wat iedereen heeft weten te presteren,” zei Rosberg na afloop van de kwalificatie. “Zelfs de mecaniciens van Lewis kwamen naar mijn wagen om te helpen proberen de wagen op tijd klaar te krijgen. Het was echt een teamprestatie.”

“De kwalificatie was echt opwindend en het was ongelooflijk hoe snel de baan droogde tegen het einde van de sessie. Lewis deed het fantastisch en een tweede plaats is uiteindelijk ook best goed.”

Rosberg moet door zijn gridpenalty vijf plaatsen achteruit op de startgrid. Op een circuit zoals de Red Bull Ring is dat geen drama, aangezien inhalen redelijk vlot kan. Volgens Rosberg worden de banden morgen echter cruciaal.

“Het zal morgen moeilijk worden om de banden in te schatten. Ik denk niet dat we het goed zullen weten want de temperatuur zal een serieus stuk naar omlaag gaan. We weten niet hoe de banden zich zullen gedragen. Toen het warm was, was het bijzonder moeilijk, misschien is het iets eenvoudiger wanneer het wat kouder is,” besluit Rosberg.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België