Rosberg begrijpt reactie Hamilton: “Ik weet hoe ik me voelde toen hij kampioen werd”

30 november 2016 — Nico Rosberg toont naar eigen zeggen begrip voor de koele reactie van Hamilton nadat de Brit de titelstrijd verloor.


Nico Rosberg veroverde zondag op het Yas Marina Circuit zijn eerste wereldtitel in de Formule 1. Lewis Hamilton stelde alles in het werk om wagens tussen hemzelf en Rosberg te krijgen. Enkel zo kon Hamilton alsnog proberen om wereldkampioen te worden. De Brit reed daarvoor bij momenten zelfs bijzonder traag, iets wat hem de nodige kritiek opleverde.

De voorbije twee seizoenen haalde Hamilton het steeds van Rosberg in de titelstrijd. Nu was het echter omgekeerd en dat zorgde uiteraard voor teleurstelling bij Hamilton.

“Lewis is één van de beste rijders ooit, hij heeft een erg hoog niveau,” zei Rosberg tegenover reporters terwijl hij een bezoek bracht aan zijn geboorteplaats Wiesbaden.

“Het zal altijd moeilijk gaan tussen ons. We zitten in hetzelfde team en we racen tegen elkaar voor de titel,” aldus Rosberg. “Het is vrijwel onmogelijk om een goede relatie te hebben. We waren beste vrienden toen we jong waren. We hebben dan ook op zijn minst respect voor elkaar.”

Dat Hamilton niet blij was na afloop van de race was duidelijk, ook al probeerde de Brit dat zo goed mogelijk te verhullen. Tijdens de podiumceremonie na afloop van de race hebben Hamilton en Rosberg elkaar wel de hand geschud, al was daar echter wel wat motivatie voor nodig. Rosberg begrijpt de situatie van Hamilton echter.

“Ik weet niet hoe hij zich momenteel voelt maar ik weet hoe ik me voelde in 2014 en 2015,” besloot de kersvers wereldkampioen.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België