logo
 

Rosberg een halve seconde trager dan Hamilton: “Alles hangt nu van mijn start af”

04 september 2016 — Nico Rosberg geeft toe dat hij nergens op het circuit van Monza sneller was dan teamgenoot Hamilton. De Duitser hoopt nu om bij de start Hamilton voorbij te gaan.


Tijdens de kwalificatie voor de GP van Italië was Nico Rosberg bijna een halve seconde trager dan teamgenoot Lewis Hamilton. De Duitser geeft ruiterlijk toe dat Hamilton op het circuit van Monza overal sneller was.

“Ik denk dat de beste uitleg simpelweg is dat hij enkele bijzonder goede rondjes heeft gereden,” zei Rosberg na afloop van de kwalificatie. “Ik kende tot dusver een goed raceweekend en reed ook enkele goede rondjes. Ze waren echter simpelweg niet snel genoeg.”

Wanneer Rosberg gevraagd wordt waar het verschil met Hamilton zich bevindt antwoord hij: “Het is simpelweg overal, een beetje in elke bocht.”

“Met de wagen volgetankt voor de race zag het er op vrijdag tijdens de oefensessies echter goed uit. Op dat vlak heb ik dan ook vertrouwen voor de race.”

Rosberg beseft echter ook dat veel van zijn start zal afhangen. Aangezien het waarschijnlijk een strategie met slechts één pitstop wordt zal de start van de race immers de belangrijkste mogelijkheid vormen om teamgenoot Hamilton te verslaan.

“Nadien zal het moeilijk worden want op strategisch vlak zijn er weinig mogelijkheden. Dan start zal dan ook belangrijk worden en vervolgens zullen we zien wat er gebeurt,” blikt Rosberg vooruit naar de race.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België