logo
 

Nico Rosberg: “Concurrentie van Mercedes heeft alle troeven reeds getoond, wij niet”

24 februari 2016 — Tijdens een interview met de officiële website van de Formule 1 heeft Nico Rosberg laten uitschijnen dat Mercedes, in tegenstelling tot de concurrentie, nog niet alles getoond heeft.


Mercedes domineerde de voorbije twee seizoenen in de Formule 1 maar tijdens de eerste twee testdagen waren het Sebastian Vettel en Ferrari die de besttijden lieten noteren. Uiteraard zijn testtijden, zeker in de aanloop naar een nieuwe F1-seizoen, moeilijk te interpreteren.

Nico Rosberg is alvast van mening dat de concurrentie haar troeven reeds op tafel gesmeten heeft en Mercedes nog niet.

“Moeilijk te zeggen,” antwoord Rosberg op de vraag hoeveel Mercedes reeds heeft getoond van waartoe het in staat is. “We weten dat we zeker en vast snel zullen zijn. Hoe snel we juist zijn zullen we waarschijnlijk volgende week weten, tijdens de tweede testweek. Dat we momenteel zo’n zeven tienden achter liggen betekent niets.”

“Er zijn enkele teams die een zeer goede indruk geven maar het zal waarschijnlijk vooral tussen Ferrari en ons gaan. Er zijn anderen waarvoor we moeten uitkijken maar die momenteel geen concrete bedreiging vormen. Dat is nu echter het geval omdat onze wagen zo perfect functioneert en zeer betrouwbaar is. Ik vermoed dat de anderen hun troeven reeds op tafel gesmeten hebben, wat wij nog niet gedaan hebben.”

Omdat de Mercedes F1 W07 zo betrouwbaar is reden Hamilton en Rosberg de voorbije dagen respectievelijk 156 en 172 ronden. Daardoor worden beide rijders erg op de proef gesteld en zijn het zeer vermoeiende testdagen.

Mercedes heeft daarom beslist dat beide piloten vandaag en morgen telkens een halve dag in actie komen, in plaats van één volledige dag. Daardoor kunnen beide piloten voldoende rust inbouwen en topfit blijven. Nico Rosberg rijdt daardoor vandaag tijdens de ochtend, terwijl Hamilton de middag voor zijn rekening neemt. Morgen is het vervolgens andersom.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België