logo
 

Rosberg: “Ik dacht dat de race na de eerste bocht voorbij was”

02 oktober 2016 — Nico Rosberg vreesde dat zijn race ten einde was nadat hij aangereden werd door Sebastian Vettel bij de start van de GP van Maleisië. De Duitse WK-leider werkte zich echter naar het podium als derde.


Nico Rosberg probeerde Lewis Hamilton voorbij te gaan bij de start van de GP van Maleisië, maar werd aangetikt door Sebastian Vettel. De Ferrari-rijder ging de strijd aan met Max Verstappen. Hoewel Vettel de bocht wel ging halen, kon hij Rosberg niet meer vermijden.

Rosberg spinde en kwam als laatste te liggen in de race. Hij vocht immers zich een weg naar voor. Hij kreeg nog een straf van 10 seconden om Räikkönen aan te rijden toen hij hem inhaalde. Maar ondanks de straf haalde hij toch het podium.

“Eerst en vooral dacht ik dat het over was in de eerste bocht”, klonk Rosberg toch wel opgelucht op het podium. “Ik ben erg blij dat ik terug kon komen op deze manier. Het is goed om op het podium te staan.”

“Over het algemeen hoopte ik op een betere dag, maar zo gaat het soms. Uiteindelijk verliep het toch nog goed en ik kijk uit naar de volgende race.”

Na het uitvallen van Lewis Hamilton weet Nico Rosberg zijn voorsprong in het WK uit te breiden. De Duitser heeft nu 23 punten voorsprong op zijn teamgenoot.

Een minpunt is wel dat Rosberg halfweg is om uitgesloten te worden van een race. Na het incident met Kimi Räikkönen kreeg Rosberg twee strafpunten op zijn rijbewijs, waardoor de teller voor hem nu op zes strafpunten staat.

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: GP van MaleisiëNico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België