Rosberg dolblij met overwinning en perfect weekend

09 november 2014 — Nico Rosberg was na afloop van de GP van Brazilië dolblij met zijn overwinning.


Rosberg vocht rondenlang een titanenstrijd uit met Hamilton maar wist uiteindelijk te zegevieren. Voor de Duitser was het een perfect weekend waarbij hij zowel tijdens alle oefensessies alsook de kwalificatie de snelste was en uiteindelijk ook op zondag kon zegevieren.

“Echt een cool weekend. Het ganse weekend voelde ik me goed in de wagen en kon ik aanvallen. Dat maakt het ook leuk om met de wagen te rijden,” zei Rosberg tijdens de persconferentie na afloop van de race. “Wat de race betreft was mijn start erg goed. Nadien was het redelijk zwaar omdat de bandendegradatie redelijk groot was, wat hier erg ongewoon is.”

“Vervolgens reed Lewis heel de tijd vlak achter mij. Ik heb dan geprobeerd om zo veel mogelijk te pushen zodat er toch enige afstand tussen ons was. We reden rondenlang op één à twee seconden van elkaar. Ik heb dan geprobeerd om geen fouten te maken. Op dat vlak heb ik ook geleerd uit Austin en me verbeterd. In Austin heb ik op beslissende momenten verzuimt om voldoende druk te zetten. Vandaag slaagde ik daar wel in en mag het van mij gerust zo verder gaan.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België