Rosberg en Nakajima over de FW31

07 juli 2009 — De Duitse rijder Nico Rosberg wist zich onlangs positief uit te spreken over de prestaties van zijn FW31 op het circuit van Silverstone. Rosberg behaalde er een vijfde plaats en hoopt nu enkel nog dat het team met verbeteringen zal blijven komen.

“Onze prestatie op Silverstone, en eigenlijk ook in Turkije, heeft me duidelijk weer optimistisch gemaakt. Op Silverstone wist ik vijfde te eindigen en daardoor veranderde ook meteen onze positie in de tussenstand. We moeten nu enkel nog het ganse seizoen blijven verbeteren en dan geraken we vast wel op het podium”.

“Het team werkt heel hard en ze leveren ook echt allemaal heel goed werk. Vooral op het gebied van verbeteringen doen ze het goed en dat zorgde er duidelijk voor dat we terug in de goede richting zitten”, aldus Nico Rosberg.

Voor teamgenoot Kazuki Nakajima verliep het weekend op Silverstone dan weer minder goed. De Japanse rijder denkt dat er veel is misgelopen op Silverstone en dat zou Williams punten gekost hebben. Nakajima hoopt dan ook dat alles snel beter gaat. Hoe het tussen de ene en de andere rijder binnen hetzelfde team al niet keren kan.

“Op Silverstone hadden we het vrij moeilijk omwille van onze eerste stint. Het was geen slecht weekend maar we boekten geen vooruitgang en misten veel kansen. We hebben kansen laten liggen en dat koste ons punten. Het gaat niet om beter werken of rijden maar het gaat om alles op het juiste moment voor elkaar krijgen”, zo vertelde Nakajima over zijn weekend op Silverstone.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België