Rosberg: “Nieuwe F1-bolides zien er monsterlijk uit”

04 maart 2017 — Wereldkampioen Nico Rosberg kwam deze week een kijkje nemen naar de nieuwe F1-bolides in Barcelona. Hij vindt de nieuwe wagens er monsterlijk uit zien, maar benadrukt geen spijt te hebben van zijn beslissing om de Formule 1 vaarwel te zeggen.


“Het voelt goed om terug te zijn”, zei Nico Rosberg toen hij tijdens de derde dag van de wintertests het circuit in Barcelona kwam bezoeken. “Eerst en vooral om mijn race-familie terug te zien, maar ook omdat de Formule 1 een echte hype is op dit moment. Ik wou dus met mijn eigen ogen de nieuwe wagens zien. Ze zien er erg monsterlijk uit, erg agressief. Iedereen is enthousiast. Het is fantastisch om te zien dat de rijders ervan houden.”

“De rijders zullen gladiatoren moeten zijn, omdat de wagens hen tot hun limieten zullen uitdagen. Er is zelfs een kans dat we een rijder een race zien verliezen, omdat het op fysiek vlak ‘game over’ is. Dat is wat de fans willen zien.”

Mercedes was, net zoals de afgelopen drie jaar, erg sterk tijdens de eerste week van de wintertests. Rosberg benadrukt wel dat hij geen spijt heeft van zijn beslissing om uit de Formule 1 te stappen.

“Nee, ik heb absoluut geen spijt dat ik gestopt ben. Ik ben erg blij met hoe de dingen verliepen en ik kijk uit naar de toekomst. Ik verwachtte dat het team opnieuw de beste zou zijn dit jaar, omdat het een fantastisch team is. Ik zeg niet dat ze dit jaar het beste team zullen zijn, dat moeten we nog afwachten, maar het ziet ernaar uit dat ze opnieuw een goede wagen hebben. Maar dat is geen verrassing voor mij.”

Ondanks zijn pensioen, wordt Rosberg vaker in de paddock verwacht. Hij zal enkele races bijwonen in zijn nieuwe rol als ambassadeur van Mercedes.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België