Rosberg gelooft in de overwinning: “Ik ga ervoor!”

26 november 2016 — Nico Rosberg kwalificeerde zich naast polesitter en wk-rivaal Lewis Hamilton op de eerste startrij. De Duitser gelooft niet alleen in zijn kansen op de titel maar ook in die op de overwinning.


Geen enkele keer dit raceweekend wist Rosberg de snelste tijd te rijden. Hij kwalificeerde zich naast Hamilton op de eerste startrij, zijn concurrent voor de titel. Ondanks het feit dat hij de polepositie niet kon veroveren is Rosberg best tevreden.

“Ik kwam naar hier omdat ik de pole wou behalen en morgen de race wil winnen. Dat is ook wat ik wil doen,” zei Rosberg na afloop van de kwalificatie. “Ik kan vandaag dan ook tevreden zijn. Lewis deed het erg goed en was enkele tienden sneller. Voor mij was het vandaag onmogelijk om dergelijke tijd te rijden, zelfs al gaf ik alles. Morgen is de overwinning echter nog mogelijk en ik ga zeker en vast proberen om te winnen.”

“Er is altijd de nodige adrenaline tijdens de kwalificatie, maar dat is goed. Je moet de limiet opzoeken en pushen. Ik had een goed gevoel en een zeer goede balans. Ik was dan ook tevreden. Naarmate de kwalificatie vorderde voelde ik me steeds beter. Uiteindelijk reed ik in Q3 een goede ronde maar niet goed genoeg,” aldus Rosberg.

Grote vraag is uiteraard wat de start zal geven. Hamilton en Rosberg reden in Q2 met de ultrasoft terwijl Daniel Ricciardo, die als derde start, op de supersoft reed. Rosberg heeft er echter alle vertrouwen in dat de ultrasoft de juiste keuze is om de race aan te vatten.

“Ik denk dat de ultrasoft beter is om op te starten. We zullen zien hoe lang de ultrasofts het uithouden. We hebben er echter alle vertrouwen in dat we de juiste band voor de race gekozen hebben. Ik ben optimistisch,” besluit Rosberg.

Rosberg hoopt morgen zijn eerste wereldtitel in de Formule 1 te veroveren. Bij een overwinning van Hamilton heeft Rosberg voldoende aan een plaats op het podium.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België