logo
 

Rosberg: “Hamilton kan records van Schumacher breken”

31 oktober 2018 — Nico Rosberg, zelf wereldkampioen in 2016, gelooft dat zijn voormalig teamgenoot en wereldkampioen van 2018 Lewis Hamilton het record van Michael Schumacher kan breken voor het aantal overwinningen, maar ook het record voor het aantal titels.


Nadat Lewis Hamilton in Mexico voor de vijfde keer wereldkampioen werd, staat hij op gelijke hoogte met Juan Manuel Fangio en is hij nog twee titels verwijderd van het record van Schumacher. Verder is hij dichtbij het record van het meeste overwinningen, op dit moment een totaal van 91, ook op naam van Schumacher. Hamilton heeft er momenteel 71.

Nico Rosberg, die zelf Hamilton versloeg in het kampioenschap van 2016, gelooft dat zijn voormalige teamgenoot het record van Schumacher kan aanvallen, maar ook verbreken, om zo de grootste rijder aller tijden te worden.

“Het is ongelofelijk voor Lewis, met vijf titels”, zei Rosberg op zijn Youtube-kanaal. “Vijf titels, dat is gek. Hij kan zeker blijven gaan om het record van Schumacher te breken. Hij heeft nog een contract voor twee jaar bij Mercedes en Schumi is maar twee wereldtitels en 20 races van hem verwijderd, zelfs dat is mogelijk in 2 seizoenen.”

“Het is fantastisch. Hij kan er echt voor gaan om statistisch gezien de beste rijder ooit te worden. Ik ben ervan overtuigd dat hij erg gemotiveerd zal zijn om dat te verwezenlijken.”

Verder had Rosberg nog veel lof voor zijn voormalig team, Mercedes. Hij vindt dat ze goed omgingen met de druk van Ferrari.

“De race in Mexico was natuurlijk niet de beste manier om wereldkampioen te worden, maar wat doet het er toe”, relativeert Rosberg. “Uiteindelijk is het eindresultaat het belangrijkste. Tijdens de tweede helft van het seizoen begon Vettel het moeilijk te krijgen, hij maakte enkele fouten, zijn team maakte enkele fouten. Aan de andere kant kregen Mercedes en Lewis alles goed voor elkaar. Daarom is het seizoen nu al beslist”, besloot Rosberg.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België