Rosberg: “Hamilton kan vechten voor wereldtitel”

08 mei 2016 — Nico Rosberg, die tot dusver alle races won dit seizoen, gelooft dat Lewis Hamilton, zijn teamgenoot bij Mercedes, mentaal sterk genoeg is om terug te vechten. Hij verwacht dat de wereldkampioen hem kan bedreigen voor de wereldtitel, hoewel Hamilton 43 punten achter Rosberg staat in het kampioenschap.


Nico Rosberg heeft de eerste vier races van het seizoen gewonnen en de GP van Rusland was zijn zevende overwinning op rij. De Duitser staat dus aan de leiding van het kampioenschap, gevolgd door Lewis Hamilton met een achterstand van maar liefst 43 punten.

Lewis Hamilton blijft dan weer de pech opstapelen. De Brit had tot twee keer toe, zowel tijdens de GP van China als de GP van Rusland, een probleem met de MGU-H. De wereldkampioen is dit seizoen nog niet in staat geweest om zijn echte vorm te laten zien.

Voor Nico Rosberg loopt alles op wieltjes. Geen enkele rijder, die de eerste vier races van het seizoen won, slaagde er dan niet in om datzelfde seizoen wereldkampioen te worden. Met nog 425 punten te winnen, blijft Rosberg met beide voeten op de grond.

“De rijders die na vier races gewonnen te hebben daarna ook wereldkampioen werden, die hebben Lewis Hamilton niet als teamgenoot”, verklaart Rosberg tegenover Autosport. “Ik heb die strijd met Hamilton wel. Het is compleet zinloos om nu al te spreken over de wereldtitel. Lewis rijdt erg sterk, misschien sterker dan ooit. Hij zal zeker terugvechten. Daar heeft hij op mentaal vlak nooit een probleem mee gehad. Dat heeft hij altijd al laten zien. Ik ben er zeker van dat we gevechten zullen zien tussen Lewis en mij. Het zal altijd lastig zijn tegen hem.”

Verder weerlegt Rosberg dat zijn zeven overwinningen op rij makkelijk waren.

“Een race winnen in de Formule 1 is niet hetzelfde als voor een open doel staan. Dat is geen goede vergelijking. Ik had het helemaal niet verwacht, maar zo is het nu eenmaal verlopen. Ik ben er heel erg blij mee. Het waren dit seizoen al vier goede races. Ik ben er me van bewust dat het niet zo gaat blijven duren.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België