Rosberg: “Hamilton stuurde plots in, ongelooflijk”

03 juli 2016 — Kort na het einde van de race gaf een zichtbaar aangeslagen Nico Rosberg zijn visie op de aanrijding met Lewis Hamilton.


Rosberg verkeerde overduidelijk nog in shock toen hij een reporter van de Duitse zender RTL te woord stond.

“Man, man, dit komt echt hard aan ... Ik was er echt van overtuigd dat ik probleemloos naar de finish zou kunnen rijden en zou zegevieren. Tijdens de laatste ronde ging het echter mis met mijn remmen. Ze raakten oververhit. Daardoor was het op het moment zelf nog moeilijker. Lewis kreeg daardoor een kleine kans maar ik was er nog steeds van overtuigd dat ik het zou houden.”

“Aan de binnenkant van de bocht bevind ik me in een sterke positie. Mijn remweg was iets langer omdat ik wat problemen met de remmen had. Desondanks had ik aan de binnenkant alles onder controle. Het heeft me verrast dat hij plots instuurde. Daardoor volgde de aanrijding en dat was het dan. Dit is een enorme ontgoocheling.”

De interviewer van RTL vroeg vervolgens aan Nico Rosberg hoe fair het van Hamilton was om zo’n manoeuvre te plaatsen: “Dat laat ik aan jou over. Ik heb net de feiten verteld. Daar kan ik beter niets aan toevoegen. Dit is echter ongelooflijk”.

Rosberg kreeg vervolgens te horen dat Hamilton op het podium werd uitgefloten door het publiek. Ook daarover werd de mening van Rosberg gevraagd.

“Ook dat laat ik aan jullie over. Daarover wil ik niets zeggen.”

Uiteraard kwam RTL vervolgens terug op de onderlinge relatie tussen Hamilton en Rosberg. Daarover werd voorafgaand aan dit raceweekend veel geschreven. Hamilton meende toen dat die verbeterd was, Rosberg meende dat er niets veranderd was en dat die met ups en downs verliep.

Euhm ... Ach, dat weer. We rijden allebei op de limiet en onze relatie kent ups en downs. Het zal steeds moeilijk zijn en dat heeft vandaag opnieuw aangetoond,” besloot Rosberg.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België