logo
 

Rosberg: “Hamilton was gans het weekend geweldig”

24 oktober 2016 — Nico Rosberg moest tijdens de GP van de USA tevreden zijn met de tweede plaats. Geen drama in de strijd om de titel, al zag het er even minder goed uit voor de Duitser.


Rosberg verloor bij de start immers een positie en na de eerste serie pitstops kwamen Verstappen en Raikkonen op snellere banden achter hem aansluiten. Uiteindelijk slaagde Rosberg er nog relatief eenvoudig in om tweede te worden.

“Het is jammer dat het niet lukte om dit weekend te winnen,” blikt Rosberg terug op zijn race. “Het zou fantastisch geweest zijn om in Amerika te winnen maar het gebeurde niet. Lewis deed het gans het weekend geweldig, zowel tijdens de kwalificatie als de race. Het mocht niet zijn, ik werd tweede maar de volgende race is opnieuw een fantastische mogelijkheid om te winnen.”

Rosberg koos tijdens de start voor een eerder conservatieve benadering van de eerste bocht langs de buitenkant en dat ondanks een minstens even goede start als Hamilton. Rosberg riskeerde niet om langs de binnenkant een opening te forceren, waardoor hij uiteindelijk tijdens het begin van de race de tweede plaats aan Ricciardo moest laten.

“Ik startte goed maar niet goed genoeg om langs de binnenkant te gaan. Lewis zat erg goed dus het had geen zin om dat te proberen. Ik ging langs de buitenkant en dat zag er redelijk goed uit. Toen ik uit de bocht wegreed had ik problemen om grip te vinden Daniel had extra grip, zo simpel is het.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België