logo
 

Rosberg: “Het leven is meer dan cirkels rijden”

23 januari 2017 — Nico Rosberg heeft meer uitleg gegeven over zijn toekomstplannen. Hij geeft toe dat het leven meer te bieden heeft naast het "rijden in cirkels".


Nico Rosberg verklaarde tegenover ESPN dat hij ernaar uitkijkt naar de vrijheid dat zijn vertrek uit de Formule 1 te bieden zal hebben. De Duitser besloot eind vorig jaar te stoppen met racen, nadat hij wereldkampioen werd in de Formule 1.

“Sporten op het hoogste niveau vraagt 110 percent focus van je. Er is geen ruimte voor een compromis, zo zag ik het toch”, verklaart Nico Rosberg. “Al de rest komt dan op de tweede plaats, ook je eigen familie.” Rosberg maakt duidelijk dat hij meer tijd wil vrijmaken voor zijn anderhalf jaar oude dochter.

“Voor alles is er een tijd om te stoppen. Ik vind dat het leven meer te bieden heeft dan enkel het rijden in cirkels. Het voelde het juiste moment om te stoppen. Ik wil nieuwe uitdagingen aangaan. Natuurlijk heb ik nu meer tijd voor mijn familie en vrienden. Ik heb nu controle over mijn hele leven. Vanaf mijn tiende verjaardag werd mijn seizoen gepland door anderen. Ze zeggen waar je moet zijn . Zeker in Formule 1 is dit erg, erg intens. Nu ben ik volledig vrij.”

Rosberg zal aan Mercedes verbonden blijven als een ambassadeur, maar hij wil ook graag liefdadigheidswerk verrichten. “Ik wil graag iets teruggeven. Iets doen dat mijn hart echt raakt. Ik zal naar Duitsland gaan om erg zieke kinderen te bezoeken, kinderen die blij zijn om me te zien. Ik wil hen een fantastische tijd aanbieden.”

En de toekomstplannen van Rosberg stoppen niet bij liefdadigheidswerk. “Hernieuwbare energie is ook erg interessant. Er zijn zoveel mogelijkheden, elektrische wagens als voorbeeld. Ik reed in een Tesla in Zwitserland. Het is indrukwekkend dat we al zo ver zijn geraakt op dat vlak.”

Verder verklaart Rosberg dat zijn studie in filosofie hem hielp in de strijd om het kampioenschap. “Hetzelfde geldt voor acteurs, zangers, zelfs politici. Het is moeilijk om om te gaan met het feit dat de hele wereld je prestaties in de gaten houden. Volgens mij is het daarom dat we heel wat zangers en acteurs zien die het verkeerde pad op gingen. Maar elke persoon kiest zijn eigen weg en daar had ik het vaak moeilijk mee. Ik heb tien jaar lang filosofie gestudeerd en dat hielp me bij elk probleem. Ik leerde begrijpen waarom ik jaloers was, waarom ik boos was, waarom ik bang was of waarom ik nerveus was. Je kan al die emoties niet uitschakelen, dat is immers onmogelijk. Maar je kan wel je gedrag aanpassen. Wanneer je begrijpt waarom je die emotie hebt, kan je anders reageren. Dat kan een groot effect hebben in je leven.”

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: Nico Rosberg

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België