logo
 

Rosberg: “Het was een intense debriefing bij Mercedes”

15 april 2015 — De debriefing bij Mercedes na de GP van China was 'intens', zo liet Nico Rosberg weten. Maar iedereen is nu klaar om gewoon door te gaan.


Na afloop van de GP van China liet Nico Rosberg verstaan dat Hamilton zijn race compromitteerde door opzettelijk trager te rijden dan hij kon. Zo zou hij Rosberg dichter bij Vettel in de Ferrari hebben willen brengen, waardoor Rosberg moest reageren op Vettel en niet meer de aanval voor de overwinning kon inzetten op Hamilton.

Er ontstond tijdens de persconferentie na afloop van de GP van China een hevige discussie over maar volgens Rosberg is er ook tijdens de debriefing van het team serieus over gesproken.

“Het was zeker en vast een intense debriefing na de race. We hebben echter samen gezeten en een goede discussie gehad. Er was heel wat positieve kritiek,” zei Rosberg over de debriefing bij Mercedes. “Voor iedereen ligt dit nu achter de rug en we trekken nu richting Bahrein.”

Rosberg liet ook verstaan dat hij Hamilton meer zou respecteren in de toekomst indien hij het gevoel had dat hij dat verdiende, maar hij liet ook normaal verstaan waarom hij vond dat zijn race gecompromitteerd werd.

“Je zegt dat ik aan het jammeren was? OK, ik zal dat in het achterhoofd houden en proberen meer respect te tonen. Waarom ik Lewis niet heb aangevallen? Ik begrijp waarom je dit vraagt en dat het misschien voor de buitenwereld moeilijk te begrijpen is, maar daar is een goede reden voor. De reden waarom ik hem niet heb aangevallen tijdens mijn eerste stint is omdat het totaal niet werkte. Het enige wat ik deed was mijn banden in de vernieling rijden. Er was geen enkel goede reden om dat te doen want Vettel reed vlak achter mij en ik zou mijn tweede plaats geriskeerd hebben indien ik dat geprobeerd had. Mijn banden zouden opnieuw helemaal in de vernieling zijn gereden en Vettel zou een goede kans gehad hebben om mij in te halen. Mijn enige kans om Lewis te proberen inhalen en de race te winnen zou aan het eind van de race geweest zijn en ik was daar naartoe aan het opbouwen,” aldus Rosberg.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België