logo
 

Rosberg hoopt dat Williams hem helpt in de titelstrijd

12 november 2014 — Nico Rosberg hoopt dat één van beide Williams-bolides Hamilton in Abu Dhabi verslaat, waardoor hijzelf wereldkampioen kan worden.


In Abu Dhabi worden dubbele punten toegekend, maar dat betekent voor Nico Rosberg niet dat een overwinning volstaat om wereldkampioen te worden.

Indien Nico Rosberg in Abu Dhabi wint en Hamilton als tweede weet te finishen is het Hamilton die wereldkampioen wordt. Rosberg moet dus eigenlijk rekenen op een fout of technische problemen bij Hamilton, of een andere rijder die als tweede weet te finishen voor Hamilton.

Rosberg vestigt zijn hoop op dan ook op Williams. Het ideale scenario voor Rosberg zou zijn dat hij de overwinning behaalt en Bottas of Massa als tweede weten te finishen.

“Het zou fantastisch zijn indien ze plots een magisch vormpeil weten te vinden en voorbij Lewis weten te geraken. Vervolgens is het moeilijk om hen in te halen want ze zijn erg snel op de rechte stukken,” aldus Rosberg. “Tegelijkertijd is onze wagen echter zeer snel, dus de kans dat het gebeurt is klein.”

Maar alles is mogelijk, dat moet ook Hamilton denken, die in 2007 de titel tijdens de laatste race van het seizoen verloor en in 2008 miraculeus de titel wist te bemachtigen door Timo Glock in de laatste bocht alsnog voorbij te gaan.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedesWilliams

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België