logo
 

Rosberg hoopt voordeel te halen uit nieuwe startregels

12 augustus 2015 — Vanaf de GP van België gelden er nieuwe startregels in de Formule 1 en Nico Rosberg hoopt daarmee zijn voordeel te kunnen doen.


De voorbije races kenden beide Mercedes-piloten geen al te beste starts. Vanaf de GP van België gelden er in de Formule 1 nieuwe startregels, waarbij de rijders zelf meer inbreng hebben bij hun start.

Opvallend genoeg oefende Mercedes in Hongarije tijdens de oefensessies al op zogenaamde ‘nieuwe starts’ (Lees: Mercedes-baas: “We hebben de verkeerde starts geoefend”)maar tijdens de races werd er nog volgens de ‘oude’ procedure gestart, en die start verliep opnieuw rampzalig.

Vanaf de GP van België gelden er dus nieuwe regels en met die nieuwe startregels hoopt Nico Rosberg een voordeel te behalen tegenover teamgenoot Lewis Hamilton. En een goede start kan cruciaal zijn voor het behalen van de overwinning.

Kort samengevat mag de instelling van de koppeling na het verlaten van de garagebox niet meer veranderd worden. Er kan dan ook niet meer gebruik gemaakt worden van een systeem waarbij na het verlaten van de garage een zo goed mogelijke instelling voor de koppeling wordt gevonden.

‘Ik hou ervan want het biedt me de kans om op dat vlak Lewis te proberen verslaan,” aldus Rosberg. “Nu is dat erg moeilijk want het ligt niet in de handen van de rijders.”

“Het zal echt een uitdaging worden want tot nu toe werd dat door de ingenieurs gedaan. Zij deden de instellingen enz. Nu moeten we het volledig zelf doen, wat een grote verandering is, het zal interessant worden. Het is eenvoudig om te doen maar erg moeilijk om het goed te doen.”

“De procedure is dezelfde maar je moet beter reageren want de koppeling zal zich niet in de perfecte positie bevinden want ze is niet perfect afgesteld. Ze staat ingesteld en daarmee moet je het zien te doen,” besluit Rosberg.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België