Rosberg hoopt vriendschap met Hamilton te herstellen

17 januari 2018 — Tijdens een vragenrondje met fans op twitter heeft Nico Rosberg te kennen gegeven dat hij graag de vriendschapsband met Lewis Hamilton opnieuw wil verbeteren.


“Kijk, we waren vroeger zeer goede vrienden en ik heb nog steeds enorm veel respect voor hem en dat zal ik altijd hebben,” aldus Rosberg. “Op privé-vlak is hij echt een goede gast. Voor de camera’s en in die grote F1-wereld wordt je altijd anders gepercipieerd dan wanneer je jezelf in een privé-omgeving bevindt. Privé is hij echt een goede gast met goede waarden.”

“Ik hoop dan ook dat we op een bepaalde dag opnieuw beter met elkaar overweg zullen kunnen gaan.”

De intense rivaliteit terwijl ze teamgenoten waren bij Mercedes lag uiteraard aan de basis van het verzuren van de vriendschapsrelatie tussen Hamilton en Rosberg. Tegelijkertijd maakte het Rosberg zijn wereldtitel in 2016 naar eigen zeggen erg speciaal.

“Zo’n strijd, het wordt niet beter dan dat. Wanneer je racet tegen een van de beste rijders ooit en dat in dezelfde wagen ... geweldig,” blikt Rosberg terug. “

“Om hem dan vervolgens te verslaan, beter dan dat is onmogelijk en dat is waarom het mij zoveel voldoening gaf tijdens mijn carrière. Ik kon niet op een betere manier eindigen en ook de tegenstander heeft daarin een serieuze bijdrage.”

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België