logo
 

Rosberg: “Iedere race is zoals een finale op de wereldbeker voetbal”

03 september 2016 — Nico Rosberg beschouwt iedere race die het F1-seizoen nog rest als een finale van de wereldbeker voetbal.


De Duitser bouwde tijdens het begin van het seizoen een erg mooie voorsprong uit maar zag die voorsprong vervolgens slinken naarmate het seizoen vorderde. Uiteindelijk ging Rosberg de zomerpauze in met een achterstand van 19 punten op teamgenoot Lewis Hamilton.

Rosberg wist echter dat Hamilton omwille van enkele motorwissels in Spa-Francorchamps of Monza een serieuze gridpenalty zou moeten ondergaan. Hamilton moest daardoor tijdens de GP van België achteraan de grid starten. De Brit slaagde er echter in om alsnog op het podium te eindigen.

Hamilton behield daardoor na afloop van de GP van België een voorsprong van tien punten op Rosberg. Tegelijkertijd beschikt Hamilton over drie nieuwe motoren waarmee hij het seizoen kan afwerken.

Rosberg beseft dat een goed resultaat tijdens iedere resterende race noodzakelijk is en hij beschouwt er dan ook telkens als een finale op de wereldbeker voetbal.

“Ik geniet momenteel echt van de strijd,” aldus Rosberg. “Er zijn verschillende wagens die nu vooraan meedoen en dat is zowel voor ons alsook de fans opwindend.”

“Ik beschouw iedere race als een wereldbekerfinale. Het is fantastisch om te weten dat je over het team en een wagen beschikt waarmee je op de baan kan komen en er meteen volledig voor kan gaan. Ik kan niet wachten om mijn zilverpijl over het circuit van Monza te laten vliegen,” besluit Rosberg.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België