logo
 

Rosberg: “Ik beleef geen plezier aan de problemen van Hamilton”

07 april 2016 — Nico Rosberg won de eerste twee races van het nieuwe seizoen terwijl teamgenoot Lewis Hamilton de nodige problemen kende. Toch is dat voor Rosberg geen reden om plezier te beleven aan de problemen van Hamilton.


Amper twee races ver en Nico Rosberg staat met 50 punten, het maximaal aantal, comfortabel aan de leiding in de wk-tussenstand. De Duitser heeft reeds 17 punten voorsprong op teamgenoot Lewis Hamilton die geen al te beste seizoenstart kende.

En die slechte start mag je gerust letterlijk nemen want zowel in Australië als Bahrein maakte de Brit geen goede start. Twee keer moest hij plaatsen goedmaken en slaagde hij er uiteindelijk nog in om de schade enigszins te beperken door tweede en derde te eindigen.

Ondanks de problemen bij Hamilton is dat voor Rosberg geen reden om er plezier in te beleven.

“Ik beleef er geen plezier aan. Ik focus me echt gewoon op mijn ding en het proberen nastreven van de perfecte start, zoals ik deed en waardoor ik hem kon verslaan,” aldus Rosberg. “Tegelijkertijd zal Lewis terugvechten. Ik weet dat want hij was de voorbije twee jaar erg sterk .”

Vorig seizoen was het Rosberg die op achtervolgen was aangewezen na de eerste races. Nu is het andersom. De Duitser heeft naar eigen zeggen zijn aanpak echter niet veranderd.

“Ik heb mijn aanpak en manier van werken niet veranderd. Ik ging er vorig jaar voluit voor maar het lukte soms gewoon niet en nu verliepen de twee eerste races een heel stuk beter,” besluit Rosberg.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België