logo
 

Rosberg: “Ik dacht dat Hamilton ondanks pitstop ging winnen”

26 mei 2015 — Nico Rosberg had verwacht dat teamgenoot Lewis Hamilton ondanks zijn pitstop sowieso ging winnen.


Toen er door de crash van Max Verstappen eerst een virtuele safety car was en vervolgens een echte safety car kwam Lewis Hamilton alsnog binnen in de pits voor een bandenwissel. Voor de Duitser was een pitstop nooit een optie, al dacht Rosberg wel dat Hamilton sowieso nog zou winnen.

“Voor mij was stoppen niet aan de orde, vooral omdat er nog maar een handvol ronden te gaan was. Ik heb het dan ook niet overwogen,” aldus Rosberg. “Ik was dan ook erg verrast om de safety car plots te zien en niet Hamilton. Het was een zeer grote verrassing. Ik dacht bij mezelf: ‘Waar is hij plots naartoe?’.”

“Plots zag ik achter mij een Mercedes en een Ferrari wiel tegen wiel rijden en vechten voor positie en dat onder een safety car. Wat is hier in Gods naam aan de hand!,” dacht Rosberg.

Ondanks de pitstop van Hamilton dacht Nico Rosberg nog steeds dat zijn teamgenoot zou zegevieren.

“Al die tijd dacht ik nog steeds dat Lewis zou winnen. Hij kwam immers de baan op met nieuwe superzachte banden terwijl wij op enorm koude banden van veertig ronden oud stonden. Het zou een enorm grote uitdaging worden om bij de herstart de muur niet te raken. Het voelde erg verraderlijk aan op die oude banden waardoor ik dacht dat er een groot gevecht zou komen dat hij zou winnen.”

“Maar uiteraard ging ik ervoor. De temperatuur kwam redelijk snel terug in de banden en ik reed enkele goede ronden. Ik was echt aan het pushen.”

Voor Nico Rosberg was het een overwinning die hij in de schoot geworpen kreeg, maar wel een erg belangrijke voor de strijd om de titel.

“Ik zit met gemengde gevoelens, maar zo is het nu eenmaal. Lewis deed het enorm goed en verdiende de overwinning, dat besef ik maar al te goed. Het is een verschrikkelijke manier om de race te verliezen,” besluit Rosberg.

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België