Rosberg: “Ik kan leven met de tweede plaats”

13 november 2016 — Nico Rosberg beperkte tijdens de GP van Brazilië de schade door als tweede over de finish te rijden. Hij heeft tijdens de laatste race in Abu Dhabi voldoende aan een derde plaats om wereldkampioen te worden.


Nico Rosberg maakte tijdens de GP van Brazilië nooit aanspraak op de overwinning. Even leek het zelfs alsof hij achter Verstappen als derde zou finishen, tot men bij Red Bull een risicovolle strategie hanteerde. Een tweede plaats dus voor Rosberg, die daar best mee kan leven.

“Het ging vandaag niet mijn richting uit, Lewis deed het fantastisch,” zei Rosberg op het podium. “Het waren erg moeilijke omstandigheden vandaag. Ik kan vandaag leven met de tweede plaats.”

Tijdens de tweede herstart verloor Rosberg zijn tweede plaats in de race aan Verstappen, die hem buitenom inhaalde. Rosberg is echter tevreden dat hij desondanks als tweede wist te finishen.

“Door de grote hoeveelheid aquaplaning voel je simpelweg de limiet van de wagen niet. Max deed het fantastisch vandaag en ik ben tevreden dat we hem met onze strategie hebben kunnen verslaan.”

Op het vlak van de strategie ging het vandaag mis bij Red Bull, waar men Ricciardo en Verstappen binnen haalde voor een setje intermediates terwijl de gewone regenband de betere keuze was. Die foute keuze zorgde echter wel voor een knappe inhaalrace van Verstappen. De tweede plaats moest Verstappen echter aan Rosberg laten.

“Ik kan het me niet veroorloven om de risico’s te nemen die zij nemen. Zij willen simpelweg een gooi naar de overwinning doen. Ik had er echter alle vertrouwen in dat wat wij deden juist was, zeker omdat er op een bepaald moment meer regen werd voorspeld. Ik was dan ook blij dat ze die strategie probeerden.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België