Rosberg: “Ik moest een aanrijding met Hamilton vermijden”

27 september 2015 — Nico Rosberg zat na afloop van de GP van Japen met gemengde gevoelens. Enerzijds was hij tevreden dat hij zich van op de vierde plaats terug naar de tweede plaats wist te vechten, anderzijds was hij ook teleurgesteld omdat hij zijn polepositie niet kon omzetten in een overwinning.


Rosberg kende aanvankelijk net als teamgenoot Lewis Hamilton een goede start maar bij het nadere van de eerste bocht kwam Hamilton langszij en dreef de Brit Rosberg naar de buitenkant van de bocht. De Duitser is van mening dat hij een aanrijding met Hamilton diende te vermijden.

“Ik heb het niet op tv gezien, maar het was close,” zei Rosberg na afloop van de race. “Ik moest een aanrijding vermijden, maar het is moeilijk om commentaar op te geven. De wagen is terug zoals hij vroeger was. Het was jammer om de start te verliezen. Het was een strijd in de eerste en tweede bocht en het werd erg close bij het wegrijden uit de tweede bocht. Ik moest inhouden, dat is waar ik de race verloor.”

Door de overwinning van Hamilton ziet de Duitser zijn achterstand in de wk-tussenstand opnieuw groter.

“Het gaat zeker en vast de verkeerde richting uit. Ik moest winnen vandaag. Dat was belangrijk maar het gebeurde niet. Ik moet blijven proberen en hopelijk win ik de volgende keer. Het was fantastisch om mezelf terug naar de tweede plaats te kunnen vechten. De vierde plaats zou onaanvaardbaar geweest zijn. De tweede plaats was het hoogst haalbare uiteindelijk. Dit resultaat is fantastisch voor het team, zeker na Singapore,” besluit Rosberg.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België