Rosberg: “Ik reed niet goed genoeg”

28 maart 2015 — Nico Rosberg moest vandaag tevreden zijn met een derde plaats tijdens de kwalificatie voor de GP van Maleisië. De Duitser vindt dat hij niet goed genoeg reed voor een beter resultaat.


Het waren uitdagende omstandigheden op het circuit van Sepang. Uiteindelijk was het Lewis Hamilton, de teamgenoot van Rosberg, die de polepositie veroverde. Sebastian Vettel nestelde zich nog tussen beide Mercedes-piloten, waardoor Nico Rosberg dus tevreden moet zijn met der derde plaats op de startgrid.

“Ik reed simpelweg niet goed genoeg, dat is de reden waarom ik geërgerd ben,” zei Rosberg na afloop van de kwalificatie. “Een derde plaats is niet goed voor morgen maar dat is nu eenmaal de situatie. Het waren interessante omstandigheden vandaag, aangezien er enorm veel grip was. Het was ongelooflijk, ik heb nog nooit zoveel grip gehad onder natte omstandigheden. Het was erg ongewoon maar erg goed om te rijden. Ik was echter niet snel genoeg.”

Voor morgen worden er drogere omstandigheden voorspeld. Voor Nico Rosberg zal het dan ook belangrijk zijn om zo snel mogelijk Sebastian Vettel in te halen zodat hij teamgenoot Lewis Hamilton kan belagen voor de overwinning.

“Ik kijk uiteraard uit naar de race, vooral omdat we zo’n goede wagen hebben en ik een goede run deed op vrijdag, de racesnelheid zat goed. Ik start morgen op de propere kant van de baan. Hopelijk kan ik dan ook Sebastian aanvallen om vervolgens achter Lewis aan te gaan,” besluit Rosberg.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België