logo
 

Rosberg: “Ik vroeg niet of Hamilton aan de kant kon gaan”

27 juli 2014 — Nico Rosberg en Lewis Hamilton als teamgenoten en als concurrenten voor de titel, vandaag werd er een nieuw belangrijk hoofdstuk geschreven in hun onderlinge relatie ...


Nico Rosberg kwam immers in de race achter Lewis Hamilton te liggen. Hij stond op de snellere banden en moest nog een pitstop maken terwijl Hamilton op zijn banden richting de finish kon rijden.

Plots kregen we te horen dat Mercedes aan Hamilton de instructie gaf om aan de kant te gaan voor Nico Rosberg. Hamilton negeerde echter de teamorders, waarna Nico Rosberg meermaals repliceerde met: “Waarom gaat hij niet aan de kant?”, waarna Mercedes enkel antwoordde aan Rosberg dat ze het aan Lewis gevraagd hadden.

De boodschappen over de boordradio doen het misschien vermoeden maar Nico Rosberg liet weten dat niet hij maar het team Hamilton aan de kant wou laten gaan. Daarmee wil de Duitser tegenspreken dat hij met dat idee zou gekomen zijn.

“Ik wou het niet, het team liet mij weten dat hij aan de kant zou gaan,” aldus Rosberg na afloop van de race. “Zo was het. Ik weet niet wat er gebeurd is. We moeten het bespreken.”

Veel meer commentaar wou de Duitser niet kwijt over de teamorders ...

“We moeten het intern bespreken. Het heeft geen zin dat ik er me nu over uitlaat,” aldus Rosberg. “Ik wil er niet theoretisch over praten, we moeten het binnen het team bespreken.”

“Uiteraard ga ik met het team samen zitten, ook Lewis zal daarbij zijn. We gaan alles doorlopen en zien hoeveel we uit vandaag kunnen leren, net zoals we dat altijd doen.”

Nico Rosberg kreeg tijdens de laatste ronde van de race nog wel even de kans om Hamilton in te halen, maar de Brit dreef zijn teamgenoot richting het gras.

“Dat is het meest vervelende voor mij, die laatste ronde. Ik had de kans maar ik kon hem niet benutten,” besluit Rosberg.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België