logo
 

Rosberg: “Ik zou Lewis ook zelf als teamgenoot kiezen”

06 januari 2016 — Nico Rosberg en Lewis Hamilton houden er bij momenten een erg gespannen relatie op na binnen Mercedes. Toch beweert de Duitser dat hij Lewis zelf ook zou kiezen als teamgenoot.


Tegen het einde van het seizoen was het Rosberg die met de overwinningen en de poleposities aan de haal ging. Dat leidde tot heel wat frustraties bij Hamilton en de onderlinge relatie kwam opnieuw onder hoogspanning te staan.

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff waarschuwde beide rijders dat de spanningen niet mochten aanhouden en dreigde er zelfs mee dat anders het rijdersduo in de toekomst wel eens uit elkaar zou gehaald kunnen worden.

Wanneer het Duitse TZ aan Nico Rosberg echter vraagt met wie hij het liefst een team zou vormen indien hij een vrije keuze had, dan antwoordt Rosberg als volgt:

“Lewis. Hij is erg sterk en onze successen tonen aan dat dit het juiste team is. We zijn hier om races voor Mercedes te winnen en dat binnen de krijtlijnen van het team. We pushen en proberen elkaar te verslaan. Dat kan tot spanningen leiden. Het team profiteert echter het meeste van deze situatie.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonNico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België