Rosberg in eigen podcast: “Verstappen is een narcist”

27 maart 2019 — Nico Rosberg is van mening dat je een foto van Max Verstappen zal terugvinden als je het woord 'narcist' opzoekt in een woordenboek.


In de laatste podcast ‘Beyond Victory’ van Nico Rosberg, zit de wereldkampioen van 2016 samen met zijn voormalige teambaas bij Mercedes, Toto Wolff. Naast vele woorden van lof voor zijn Oostenrijkse teambaas, heeft Nico Rosberg ook enkele woorden van commentaar over Max Verstappen. De Duitser noemt het jonge Nederlandse talent een “narcist”, maar ziet dat wel als één van de grootste kwaliteiten in het geval van Verstappen.

“Als je kijkt naar Verstappen, dan is het net zoals je een ‘narcist’ beschrijft in een woordenboek”, zegt Rosberg. “Hoe kan je niet aan jezelf twijfelen als je zes keer op rij dezelfde fout maakt?”, vraagt de Duitser zich af. “En de zevende keer doe je nog steeds hetzelfde, maar dan draait het uit tot een succes omdat je zo veel talent hebt. De combinatie van het narcistisch gedrag met zijn talent kan een erg sterke kwaliteit zijn, misschien zelfs de sterkste.”

Toto Wolff is het echter niet eens met de stelling van zijn voormalige rijder en suggereert dat Rosberg de definitie van narcisme verwart met zelfvertrouwen.

“Het gedrag van Max heeft te maken met zelfvertrouwen, misschien zelfs overmoed, maar hij is erg jong”, klinkt het bij Toto Wolff.

“Toen hij vorig jaar met Valtteri (Bottas) botste in Monza, dan was het duidelijk dat er niet genoeg plaats was. Enkele dagen terug keek ik naar een herhaling van dat moment en zelfs Martin Brundle - die alles weet - zei dat er niet genoeg plaats was voor beide wagens”, geeft Wolff een voorbeeld van het zelfvertrouwen van Verstappen.

“Hoe ouder hij zal worden, hoe volwassener hij zal omgaan met dergelijke situaties, waardoor hij ook zijn woede onder controle zal krijgen.”

“Als je herinnert hoe je zelf was toen je 19 of 20 jaar oud was, dan zie je de wereld helemaal anders. Je moet dan ook rekening houden met zijn leeftijd”, besluit Wolff.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België