Rosberg: “Laat het F1-seizoen 2016 meteen beginnen!”

29 november 2015 — Nico Rosberg was dolblij met zijn derde overwinning op rij. De Duitser wist op het Yas Marina Circuit te zegevieren en van Rosberg mag het nieuwe F1-seizoen meteen beginnen.


Rosberg wist de GP van Abu Dhabi op zijn naam te zetten. De Duitser reed redelijk onbedreigd naar de overwinning, zelfs ondanks het feit dat hij met een iets minder krachtige Mercedes-motor aan de start verscheen dan teamgenoot Lewis Hamilton.

Uiteraard is dat aan het einde van het seizoen een serieuze mentale opsteker voor Rosberg.

“Austin was een dieptepunt in het seizoen, het was een erg moeilijk weekend. Sindsdien ben ik sterker teruggekomen en ik ben daar erg tevreden over,” zei Rosberg na afloop van de GP van Abu Dhabi.

“Ik ben opgewonden over de manier waarop ik het seizoen beëindigd heb. Het nieuwe seizoen mag van mij morgen al beginnen, geen enkel probleem. Ik heb geen nood aan vakantie! Het is sowieso fantastisch om het seizoen op deze manier te beëindigen, om op deze manier met vakantie te gaan. Ik wil iedereen graag bedanken voor de steun die ze mij dit weekend gegeven hebben.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België