logo
 

Rosberg: “Layout circuit kan in mijn voordeel spelen”

20 november 2014 — De druk om het behalen van de wereldtitel is veel groter voor Hamilton dan voor zijn teamgenoot Rosberg. Dat is de mening van de collega’s die in het verleden ook tot de laatste race vochten voor de titel. Daarenboven is de Duitser ervan overtuigd dat de layout van het Yas Marina circuit in zijn voordeel kan zijn.


“Psychologisch is de druk op Lewis enorm”, vertelt Felipe Massa, die in 2009 het gevecht om de wereldtitel verloor van diezelfde Hamilton. “De druk op Rosberg is veel minder. Hij mag geen angst hebben voor de race, hij moet er volledig voor gaan.”

Kimi Raikkonen, wereldkampioen in 2007, gaat akkoord met zijn voormalig teamgenoot.

“Door zijn achterstand van 17 punten is het voor Nico makkelijker om gefocust te blijven. Ik was in dezelfde situatie als hem in 2007 en op zo’n moment kan je niets anders doen dan de race winnen en hopen dat het goed uitdraait voor jou”, verklaart de Fin.

Rosberg is er zich van bewust dat zelfs als hij zondag wint er een wagen tussen hem en Hamilton moet eindigen. Een scenario dat door de huidige dominantie van Mercedes redelijk onwaarschijnlijk lijkt. Toch denkt de Duitser dat de layout van het Yas Marina circuit hem kan helpen de wereldtitel te behalen.

“Alles is mogelijk zondag. Een van de Williamsrijders kan een goede start hebben en zich tussen Lewis en mijzelf plaatsen. Yas Marina is daarenboven een van de moeilijkste circuits om in te halen omdat het snelheidsverschil dat je nodig hebt om iemand in te halen groot is. Dus dat kan eventueel in mijn voordeel spelen. Er zijn veel scenario’s maar ik ben optimistisch voor de race.”

Volgens Felipe Massa verdient Hamilton de titel meer dan Rosberg om de simpele reden dat hij meer races won.

“Het maakt me niet uit wie van de twee er wint maar Lewis won meer races en heeft eigenlijk een beter seizoen gereden. Dus misschien verdient hij het dat tikje meer dan Rosberg.”

Geschreven door Catya Leroux

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonNico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België