logo
 

Rosberg maakt fout tijdens kwalificatie: “Het ritme was plots weg”

23 mei 2015 — Nico Rosberg slaagde de afgelopen twee jaar erin om vanop pole te starten in Monaco. De Duitser wist dan ook vanaf de eerste plaats de wedstrijd te winnen. Vandaag moest Rosberg Lewis Hamilton voor zich dulden, nadat hij in Ste. Devote in de fout ging.

image
Nico Rosberg heeft niet voor zijn derde pole op rij kunnen zorgen in het prinsdom van Monaco. Nadat hij in Spanje voor het eerst dit seizoen op pole mocht vertrekken, kon hij dit vandaag niet overdoen in Monaco. Op het einde van de kwalificatie was Lewis Hamilton ruim drie tienden sneller dan zijn teamgenoot Nico Rosberg.

Tijdens de persconferentie na de kwalificatie klaagde polesitter Lewis Hamilton dat hij moeilijk in het ritme kwam in Monaco. Bij Nico Rosberg was het net andersom: “Aan het begin van de kwalificatie had ik een goed ritme. Het hele weekend verliep het al goed. Maar op het einde was ik het ritme kwijt.” Lewis Hamilton was na de eerste run in het derde en laatste kwalificatiegedeelte sneller dan zijn teamgenoot. Wanneer Rosberg op het einde nog een ultieme poging deed, maakte hij een fout bij de eerste bocht (Ste. Devote).

Nico Rosberg geloofde er nog in om de pole te veroveren, maar na de fout brak hij meteen zijn ronde af. “Het verschil na de eerste run was klein. Ik had vertrouwen dat ik nog wat kon verbeteren. Ik had wat last van onderstuur, waardoor ik voor mijn laatste ronde nog wat aanpassingen deed. Ik had er vertrouwen in dat mijn laatste ronde de goede ging zijn, maar jammer genoeg was dat niet zo.”

Zo moet Nico Rosberg morgen vanop plaats twee vertrekken. Lewis Hamilton vertrekt voor hem. Achter de Duitser staat Sebastian Vettel, die in zijn rode Ferrari Rosberg zal trachten te passeren bij de start van de race.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België