Rosberg: “Mexico was minder goed maar ook een uitzondering”

05 november 2016 — Volgens Nico Rosberg moeten we geen conclusies trekken uit het feit dat hij in Mexico een minder goed raceweekend kende.


Rosberg kwam zowel tijdens de oefensessies alsook de kwalificatie niet in de buurt van de snelste rondetijden. Rosberg leek de nodige problemen te ondervinden en was minder competitief dan Hamilton.

Ook tijdens de race kon Rosberg Hamilton nooit bedreigen. Toch mogen we volgens Rosberg daaruit geen conclusies trekken voor de komende races.

“Dit jaar was Mexico uniek want de banden waren heel het weekend koud. Het zorgde ervoor dat de wagen redelijk nerveus was, het was dan ook een uniek weekend,” blikt Rosberg terug op zijn minder vlot raceweekend in Mexico.

Volgens Rosberg moet er ook niets gezocht worden achter het feit dat Hamilton tijdens de eerste stint afstand van hem kon nemen.

“We waren de banden aan het managen zodat we een zo goed mogelijke race konden rijden. Ik wist dat de stint erg lang zou worden en tegen het einde van de stint reed ik enkele zeer goede rondetijden. Dat betekende eigenlijk dat ik best wat langer buiten zou blijven, wat ik uiteindelijk ook deed. Ik was de lengte van mijn stints aan het managen, het had niets met performantie te maken,” besluit Rosberg.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België