logo
 

Rosberg moet een tiende toegeven en mist de pole

04 juli 2015 — Nico Rosberg liet tijdens de persconferentie na de kwalificatie weten dat hij problemen had met onderstuur tijdens zijn laatste snelle ronde. De Duitser mist de pole positie met een tiende van een seconde.

image
Nico Rosberg leek goed op weg tijdens zijn laatste ronde om het Lewis Hamilton nog moeilijk te maken. Nadat Lewis Hamilton zijn allerlaatste ronde afbrak kon Rosberg de pole positie ruiken, want hij was goed op weg. In de derde sector, waar er enkele snelle bochten snel na elkaar volgen, kampte de Duitser echter met onderstuur. De Duitser eindigde uiteindelijk als tweede, op een tiende van Hamilton.

“Mijn eerste ronde tijdens de laatste sessie was goed. Hamilton was echter een tiende sneller, wat irritant was. Maar zo gaat het nou eenmaal. Tijdens mijn laatste ronde ging er iets fout. Niet veel rijders konden hun tijd verbeteren. Ik kreeg veel onderstuur. Er is immers iets mis met de linker voorband. Dit zullen we nog moeten onderzoeken.”

Nico Rosberg is verder ook te spreken over het aantal supporters die er op zaterdag al waren. “Het is geweldig om ze allemaal op de tribunes te zien zitten. Vandaag liep het al goed vol. Fantastisch dat ze hier zo enthousiast zijn over onze sport.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!


Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België