logo
 

Rosberg na aankondiging afscheid: “Het was geen moeilijke beslissing”

02 december 2016 — Volgens Nico Rosberg was het naar eigen zeggen niet moeilijk om te beslissen afscheid te nemen van de Formule 1.


Slechts vijf dagen nadat hij voor de eerste keer wereldkampioen is geworden kondigde Nico Rosberg zijn afscheid van de Formule 1 aan. De Duitser zorgde daarmee voor een schokgolf in de Formule 1.

Hoe verrassend de beslissing ook is, het was naar eigen zeggen echter geen moeilijke beslissing om te nemen.

“Voor mij is het geen moeilijke beslissing omdat het goed aanvoelt,” aldus Rosberg. “Het enige wat het moeilijk maakt is dat ik besef dat ik Mercedes, mijn racefamilie, in een moeilijke situatie breng. Dat is voor mij het moeilijkste.”

Rosberg liet weten dat hij vanaf zijn overwinning in Japan begon na te denken over een eventueel afscheid van de Formule 1. Het was de laatste race die Rosberg in de Formule 1 won.

“Het was na Suzuka dat ik erover begon na te denken, vanaf dan kon ik de titel enkel nog verliezen,” blikt Rosberg terug. “Dat was het moment waarop de druk begon en ik erover begon na te denken om de F1 te verlaten.Ik begon te overwegen om de Formule 1 te verlaten indien ik mijn kinderdroom zou verwezenlijken, dat dit een mooi einde van mijn carrière zou zijn.”

“Uiteraard heb ik er alles aan gedaan om wereldkampioen te worden. Het was zeer, zeer moeilijk en Lewis is een fantastische rijder en een van de beste die er is. Het is dan ook extreem moeilijk om hem te verslaan. De laatste vier races, maar zeker en vast de laatste race, waren ongelooflijk en te gek voor woorden.”

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België